Tarta cu prune si crumble

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Sep 2015 | 3198 vizualizari

 

Nu-s eu mare fan tarte,dar prea face Zana Tartelor Timea, tarte peste tarte si am zis sa vad si eu cum sta treaba cu ele....deci am tras cu ochiul la Timea in gradina....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 125 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 g prune ( fara samburi )
  • 2 linguri zahar ( optional)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura gris
  • Crumble
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 120 g faina
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine.

Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul si incepem sa framantam pana incorporam toata faina.Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il bagam la frigider pentru o ora (eu l-am tinut mai mult ca mai aveam ceva la cuptor). Cat sta aluatul la frigider, spalam si coatem samburii la prune,le lasam sa se scurga de apa.

Am folosit o tava rotunda de ceramica cu un diametru de cca 22 cm si doua forme mai mici,fiind din ceramica nu a fost nevoie sa le ung.Am scos aluatul de la frigider, am infainat blatul de lucru si am intins aluatul sa-mi ajunga pentru cele 3 forme.

Am intins aluatul in forma mare in asa fel incat sa depaseasca un pic peretii formei,am apasat aluatul cu mana apoi am presarat o lingura de gris,am asezat prunele cu pulpa-n sus am presarat zahar,zahar vanilat si scortisoara,la fel am procedat si cu cele doua forme mici.Le-am dat putin la frigider cat am pregatit crumblele.Pentru crumble,am amestecat untul rece cu zaharul si cu faina,obtinem un aluat faramicios.

Scoatem formele din frigider si presaram aluatul faramicios desupra.Dam formele la cuptorul preincalzit la 175 grade,lasam sa se rumenneasca cca 35-45 min.Cand se raceste tarta se pudreaza cu zahar.Eu n-am avut rabdare,am pudrat cu zahar si am si gustat asa calda.Ma declar multumita,chiar daca nu-s fana tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dulceata si nuci